HTML

Nyünyüs kalandjai

Utazásaimról...de inkább olvass bele

Friss topikok

  • Nyünyüs: Kedves Japmas! Igazán köszönöm :) Igen, sajnos manapság egyre több a gond velük...de hál'Isten ed... (2008.06.08. 17:19)
  • Raszputyin: III. kerületi tapasztalatok az új paraméterkönyvről: 4evesterv.blog.hu/2008/02/27/az_inkompetens_... (2008.02.28. 01:17) Az utazóközönség és egyéb állatfajták

Linkblog

2008.02.04. 13:46 Nyünyüs

Az utazóközönség és egyéb állatfajták

Alábbiakban összeszedtem azokat az utas kategóriákat, akikkel nap, mint nap megosztom a közös utazás feledhetetlen élményét:


BKV utazóközönsége egy külön állatfaj (nem kell hőbörögni, én is ide tartozom) és meg kell Önöket nyugtatnom, hogy addig jó amíg nem a volán mögül integet Önöknek Nyünyüs. Na az sem veszélyes, de az egy másik blog története. Addig is minden Nyünyüs kinézetű vezetőre kérem mosolyogjanak, mert az nekem jó.

1) Vezérhím: ő az, akit hangos telefonbeszélgetéseiről lehet felismerni, esetenként nagyobb társaság közepén állva szónokol és a mondandóját blőd poénnal fejezi be, melyet olyan orgánumon juttat el a kedves közönséghez, hogy a hallókészülékkel rendelkező utasoknak sem kell feliratozni.

Egyéb ismertető jele: SOHA nem adja át a helyét!

 

2) Idős, de fitt: azok a nyugdíjasok tartoznak ebbe a kategóriába, akik 100- on lefutnak, majd a botjukkal bokán ütve kérik el az ember helyét.

Különös ismertetőjele: mindenkivel szóba áll, aki bármilyen módon (lehet az metakommunikáció is) reagál a 'jajj Istenem' + nagy sóhaj hívó szóra. Elég egy kényszeredett mosoly és nem menekülsz.

 

3) Szakik: minden korosztályból kikerülhet ez a példány, szívükön viselik az utazó közönség kulturális, tudományos, politikai tájékozottságát. A vezérhím típussal kombinálva borzalmas genetikai példány jöhet létre.

Ismertető jele: bármilyen témában otthon van.

 

4) Férfiak –úgy ámblokk: külön állatfaji kategória (előre bocsátom: nem mindegyik férfi egyed sorolható ide!). Amiről felismerhetőek: minden tagjuk ül. Ellenségük az idős emberek, a terhes nők, ill. a kisgyermekkel utazók. Ha ellenségük a közelükbe ér ösztönszerűen bevágják a nagyon elgondolkodó fejet, amit még kiskorukban édesapjuk gyakoroltatott velük, amikor az anyjuk szólt, hogy segíteni kéne a házimunkában.

 

5) A 'mai fiatalok': na ők is megérnek egy kategóriát. Ők gondoskodnak ugyanis a kultúra terjesztéséről és tovább fejlesztéséről. Rengeteg mindent tanulhatunk tőlük, ha megadatik, hogy velük utazzunk. Ilyenek pl.: zene, beszédtechnika, stílus (télen-nyáron).

 

6) Vicces párok: ők az egyik kedvenc kategóriám. Nevüket onnan kapták, hogy előszeretettel csesztetnek mindenkit /hangosan, félhangosan/, mindezt azért, hogy egymásnak imponáljanak (és nagyon viccesnek hiszik magukat).

A jobbik fajtából kikerült példányok mindezt halkan teszik, hogy barátnőjük fülsüketítő sikolyától - mely elvben röhögésnek készült mégis magas C-n kikerülő sikoly lett belőle- az ember ne kapjon gyilkos kedvet.

Felismerni onnan lehet őket, hogy általában az ajtóban állnak és pofákat vágnak, ha valaki le vagy fel mer szállni. (hogy jön bárki is ahhoz hogy megzavarja észosztásukat).

 

7) Hangosan zenét hallgatók: ők több alkategóriára oszthatók.

Az egyik alfaj zenéjét a fülhallgatóján keresztül közvetíti a nagyérdeműnek, ha jóhiszemű akarnék lenni, még azt is hihetném, hogy nem direkt erőlteti rám a technot.

Utálatosabb alfajában olyan példányok találhatóak, akik segítségül hívva a modern technikát direktbe tukmálják rám, ránk a kedvenc taktusaikat. Ilyen adathordozók lehetnek: zsebrádió, mobiltelefon, de láttam már elvetemültebb példányt is aki mini-hifivel örvendeztetett meg. Azért nem kedvesek számomra, mert még soha egyiknek se sikerült eltalálnia a zenei ízlésemet.

 

8) Idő hiányában szenvedők: ők azok, akik folyamatosan nem oda illő dolgokat művelnek utazás közben. Legyen szó enyelgésről, orrban turkálásról, make- up készítésről, csengőhang beállításról, és még sorolhatnám. Jóhiszemű lévén csak arra tudok gondolni, hogy ezeknek az emberek nincs elég idejük, hogy otthon elintézzék ezeket a „piszkos munkákat”.

 

9) Jómagam és egyéb tényleg kulturált utastársaim, akik semmi képen nem akarják felhívni magukra a figyelmet. Ettől lesznek gyanúsak! Általában nyugodtan utaznak, jegyzetelnek, tanulnak, olvasnak, esetleg zenét hallgatnak (csendben!) és tiszták!!!

 

Fontos útmutató az egyedek felismeréséhez:

Az egyedek gyakran több kategóriába is sorolhatóak, ne ijedjenek meg, ha ilyennel találkoznak! Sajnos a társas érintkezések során egyre több példány veszi fel egy-egy másik faj tulajdonságát.

Ha valaki úgy érzi, hogy kimaradt a felsorolásból, kérem jelezze.


 

Folyt. köv.

Tessék sokat mosolyogni!

 

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://nyunyus.blog.hu/api/trackback/id/tr35324739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabuska 2008.02.04. 18:36:53

Nyunyus rulez!!!!!

Gabuska 2008.02.04. 18:44:38

'A faszert utaznak ezek buszon egy tablokeppel' a mai fiatalok csoportjaba sorolnam egyik kedvenc kozos elmenyunket. Az embernek nem eleg, hogy egy massziv borbe gyogyulo damilon csuggo tabloval kell a tagas 4es buszon utaznia 60 fokban, meg a tarsadalom serjedo kremjevel is meg kell kuzdeni mintegy 'bunhodj bunko, es utastarsaid is megsegitenek' lol

Nyünyüs 2008.02.05. 18:26:17

Igen Gabuska igazad van! De ők egy genetikailag mutálódott faj tagjai, kevesen is vannak...ezért nme kaptak külön kategóriát! Nem érdemlik!

Raszputyin · http://zsir.blog.hu 2008.02.28. 01:17:21

III. kerületi tapasztalatok az új paraméterkönyvről:

4evesterv.blog.hu/2008/02/27/az_inkompetens_bkv_vezetes_uj_mesekonyverol

Kíváncsi vagyok mások észrevételeire is.
süti beállítások módosítása